Poezi çasti

Mirë se erdhët në faqen e Autorit: Willkommen auf der persönlichen Webseite von: Pal Sokoli

URA E TRINISË

Ura e trinisë në Valensi
Pikon gjak Kastrioti
Aty u mat një asht i tij
Me shpatë të topitur
E gjak të ngjizur
Kundër një orgi
Në Valensi.

Alfons Kastrioti * ynë
Pesmbëdhjet vjeçar
Provoj një shpatë të re
Jo ate të muzeut "Ambrar"
Jo me osman
Jo me shqiptar
Jo trashëgimtar
Mbeti i vrarë.

E Donika gjyshe
Nuk ishte Tetida
As Alfonsi ishte Akil
U pre keq ne besë
Kastriot i ri
Prehet qetë ne Trini...

Autor: Pal Sokoli
Qershor 2017 ps*Dyseldorf

 *Alfons Kastrioti; Nipi i Gj. Kastriotit i vrarë 15vj..te Ura e trinisë dhe varrosë ne Manastirin e trinisë ne Valensia.Ju falemnderit,jepni mbresat tuaja te Gästebuch-Libri i vizitorve ose pelqejeni ne Facebook Ju falenderoj nga zemra për komentet e juaja të sinqerta!

Nach oben